Vaart u momenteel financieel op koers?

Over Stef
Personalia

Stef van der Klok MBA stef@vander-klok.nl

06 2240 9997

 

Van bankier naar consultant

Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest in het bankwezen, waarvan 22 jaar bij het aangesloten bankenbedrijf van de Rabobank Groep. Daarbij heb ik diverse functies vervuld zoals accountmanager, teamleider en manager in het zakelijke segment voor het MKB. Mijn interesse voor bedrijfskunde werd gewekt. Op latere leeftijd heb ik MBA (Executive) behaald bij de Business School Nederland (BSN). Daarvoor HEAO-MER gevolgd en vele interne bancaire opleidingen, waaronder management, bedrijfsovernames en financiering. Nog weer later de opleiding voor Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) met succes afgerond. Ik ben ook gecertificeerd lid van BOBB (Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht). 

In september 2008 heb ik de stap gemaakt om zelfstandig te worden in de regio Food Valley en ben ik gestart als partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners in Ede, een bedrijfskundig- en bancair adviesbureau. In september 2014 is deze samenwerking beëindigd. 

Vanaf die tijd zet ik nu onder eigen mijn naam mijn adviespraktijk voort, waarbij ik nauw samen werk met accountants en fiscalisten. Ik bied diensten aan op het gebied van overnames, financiering en herstructurering. Primaire doelgroepen zijn MKB en Non-profit instellingen.       

Missie

Als bedrijfsorganisatie adviseur help ik ondernemers met het realiseren van hun plannen. 

Dit is het uitgangspunt bij al mijn activiteiten op het gebied van overnames, financiering en herstructurering. Mijn aanpak is praktisch, deskundig en resultaatgericht. 

Ervaringen     

Een groot onderdeel van mijn werk bestaat uit het opstellen van een businessplan of een financieringsmemorandum voor zowel startende- als bestaande bedrijven in de oude- en nieuwe economie. Enkele opdrachten heb ik verricht voor StartLife, incubator van Wageningen-UR. Het betrof start-ups of spin-offs in AgroFood. Diverse opdrachten in overname en opvolging heb ik begeleid. Ik heb een ruime en gedegen ervaring in het aantrekken van externe financiering voor MKB, gezien mijn bancaire achtergrond. 

Daarnaast heb ik ervaring met herstructurering van bedrijven (bijv. doorstart uit faillissement). In de afgelopen jaren heb ik ook enkele interim-opdrachten verricht voor de Rabobank als kredietanalist en -beoordelaar.      

MVO

Aan de samenleving lever ik ook een bijdrage. In de periode 2009-2022 was ik raadslid voor de gemeente Ede. Momenteel ben ik bestuurslid bij Edes Bedrijven Contact (EBC). EBC behartigt belangen van ondernemers op de bedrijventerreinen in Ede, naast het bevorderen van onderlinge contacten en organiseert events voor haar leden.

 

Opdrachtgevers

Contact

Wij helpen u graag verder wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn..

Liever direct persoonlijk contact?

Scroll to Top