stef_info copy

Van bankier naar consultant

Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest in het bankwezen, waarvan 22 jaar bij het aangesloten bankenbedrijf van de Rabobank Groep. Daarbij heb ik diverse functies vervuld zoals accountmanager, teamleider en manager in het zakelijke segment voor het MKB. Mijn interesse voor bedrijfskunde werd gewekt. Op latere leeftijd heb ik MBA (executive) behaald bij de Business School Nederland (BSN). Daarvoor HEAO-MER en vele interne bancaire opleidingen, waaronder management, bedrijfsovernames en financiering. Onlangs heb ik de opleiding behaald voor Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB). Daarvoor was ik al gecertificeerd lid van BOBB (Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht). In september 2008 heb ik de stap gemaakt om zelfstandig te worden en ben ik gestart als partner bij Claassen,Moolenbeek & Partners in Ede, een bedrijfskundig- en bancair adviesbureau. In september 2014 is deze samenwerking beëindigd. Vanaf die tijd zet ik nu onder eigen mijn naam mijn adviespraktijk voort, waarbij ik nauw samen werk met accountants en fiscalisten. Ik richt me speciaal op de regio FoodValley en ik bied diensten aan op het gebied van overnames, financiering en herstructurering. Primaire doelgroepen zijn MKB en Non-profit instellingen.    

Missie

Als bedrijfsorganisatie adviseur help ik ondernemers met het realiseren van hun plannen. Dit is het uitgangspunt bij al mijn activiteiten op het gebied van overnames, financiering en herstructurering. Mijn aanpak is praktisch, deskundig en resultaatgericht.

Ervaringen    

Een groot onderdeel van mijn werk bestaat uit het opstellen van businessplannen of financieringsplannen voor zowel startende- als bestaande bedrijven in oude- en nieuwe economie. Enkele opdrachten heb ik verricht voor StartLife, incubator van Wageningen-UR. Het betrof start-ups of spin-offs in AgroFood. Diverse opdrachten in overname en opvolging heb ik begeleid. Ik heb een ruime en gedegen ervaring in het aantrekken van externe financiering voor het MKB, gezien mijn bancaire achtergrond. Daarnaast heb ik ervaring met herstructurering van bedrijven (bijv. doorstart uit faillissement). In de afgelopen jaren heb ik ook enkele interim-opdrachten verricht voor de Rabobank als kredietanalist en -beoordelaar.  

MVO

Aan de samenleving lever ik ook een bijdrage als raadslid voor de gemeente Ede en plaatsvervangend voorzitter van de Regiocommissie FoodValley. Tevens ben ik betrokken bij het onderwijs als expert uit het veld (Hoger Onderwijs Accreditatie) en als beoordelaar van scripties van studenten.

Referenties

refkopie